×

از ۰ تا ۱۰۰ تعمیرات آسانسور و نصب آسانسور را به ما بسپارید.

  • کد نوشته: 20714
  • ۱۴۰۱/۰۶/۲۲
  • دیدگاه‌ها برای از ۰ تا ۱۰۰ تعمیرات آسانسور و نصب آسانسور را به ما بسپارید. بسته هستند
  • آسانسور به گزارش هزینه نقاشی ساختمان : آسانسور وسیله حمل و نقل عمودی است مه با سیستم تعلیق و تعادل نیروی محرکه عمل جابه جایی انجام می دهد در واقع برای آشنایی بیشتر با این وسیله باید گفت که بشر در قرن های گذشته از بالابر استفاده کرده است اما پایه گذار علمی و طراح آسانسور امروزی […]

    از ۰ تا ۱۰۰ تعمیرات آسانسور و نصب آسانسور را به ما بسپارید.

    آسانسور

    به گزارش هزینه نقاشی ساختمان آسانسور وسیله حمل و نقل عمودی است مه با سیستم تعلیق و تعادل نیروی محرکه عمل جابه جایی انجام می دهد در واقع برای آشنایی بیشتر با این وسیله باید گفت که بشر در قرن های گذشته از بالابر استفاده کرده است اما پایه گذار علمی و طراح آسانسور امروزی دانشمند و ریاضی دان بزرگ اتوود است که با ساختن ماشین اتوود که عبارت بود از دو وزنه که با یک نخ به یکدیگر مربوط می شدند و روی قرقره ها بالا و پایین می رفتند توانست طرج ابتدایی یک آسانسور را ارائه دهد اما اولین آسانسور به شکل امروزی که دارای ترمز ایمنی بود توسط اوتیس در آمریکا ساخته و آزمایش شده و سپس بعد از آن دیگران نیز به ساخت انواع آسانسور دست زدند و صنعت آسانسور شکل گرفت.

    نکاتی درباره ایمنی و استفاده از تعمیرات آسانسور راننده یا خلبان ندارد و به صورت شبانه روز آماده کار می باشد مسافرین بیرون آسانسور فرمان احضار می دهند و مبدا و مقصد را مشخص می نمایند و در زمان مناسب پاسخ می دهد بنابراین فشارهای مجدد بر روی دکمه های احضار کابین کاری بیهوده است مسافرین درون کابین فرمان حرکت می دهند و مقصد را مشخص می نمایند این وسیله قادر به شناسایی مسافرین از نظر سن قد مونث و یا مذکر و بیمار یا سالم بودن و میزان وزن دقیق مسافرین نمی باشد اذل در پاره ای از موارد به وسیله بسیار خطرناکی تبدیل می شود دکمه های فرمان در محلی نصب شده است که کودکان کمتر از هفت سال قادر به احضار و صدور فرمان نباشند.

    ولی همواره باید به خاطر بسپاریم که هرگز کودکان به تنهایی نباید از این وسیله استفاده نمایند با ایجاد شرایط مناسب فضای بازی و گاهی مذاکره دست جمعی با کودکان و نوجوانان باید به صورت جدی و کامل از بازی با آسانسور جلوگیری نماییم قیمت آسانسور در هنگام استفاده از آسانسور حتما باید به ظرفیت نهائی آن توجه شود ظرفیت ها معمولا ۴ ۶ ۸ ۱۰ ۱۲ ۱۵ ۱۸ ۲۰ و … می باشند فروش آسانسور که باید بر روی پلاک مشخصات در کابین نصب باشد معمولا کابین آسانسور به صورتی طراحی و ساخته می شود که حداکثر ظرفیت به سختی در آن جا شوند زیرا استفاده خارج از ظرفیت خطرات بسیار جدی در بر دارد که قابل قیاس با انواع خودروها و وسایل دیگرنیست اصولا آسانسور باید مجهز به سیستم آلارم ظرفیت مجاز و غیر مجاز باشد ولی رعایت ظرفیت آسانسور توسط مصرف کنندگان در اولویت قرار دارد هرگز در هنگام وارد شدن به کابین آسانسور در حال گفتگو به صورت عقب یا از پهلو اقدام ننمایید همواره در هنگام ورود به کابین آسانسور از وجود کابین در مقابل خود مطمئن شوید و رو به کابین وارد شوید.

    جهت خرید آسانسور و تعمیرات آسانسور با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

    بیش از ۵۰ نصب آسانسور و ۱۰۰ ها تعمیرات آسانسور

    آسانسور

    آسانسور

    چگونه آسانسور بخریم؟

    یکی از مهمترین مشکلات برخی سازندگان ساختمان انتخاب یک شرکت تعمیرات آسانسور مناسب و محصولی کیفی است. در مشخصات فنی آسانسورها تنها به نوع قطعات اشاره می شود نه کیفیت آن. بنابراین کیفیت قطعات می تواند متغیر باشد. عنوان مثال کابین آسانسور تنها با نوع دکوراسیون متمایز می شود،استنلس استیل یا…کیفیت ساخت کابین،وزن کابین،کیفیت مصالح استفاده شده،درجه کیفی استیل استفاده شده،همه و همه در کیفیت و زیبایی محصول نهایی موثر هستند و به همان نسبت در قیمت تمام شده کابین تا ۲۰ درصد تاثیر خواهد داشت.

    به سوالات زیر توجه کنید:

    ۱-چرا قیمت دو آسانسور که مشخصات فنی یکسانی دارند دارای تفاوت بسیار است؟
    ۲- چرا دو آسانسور که مشخصات فنی آنها ظاهرا یکسان است (مطابق مشخصات فنی مکتوب ) دارای کیفیت یکسانی نیستند؟
    ۳- اصولا چه عواملی در بالاتربودن کیفیت یک آسانسور نسبت به دیگری موثر است؟

    سوالات فوق بخشی از مشکلات سازندگان ساختمان در انتخاب یک آسانسور مناسب برای خرید است.
    همان طوری که نتیجه عملکرد دو سر آشپز با مواد یکسان متفاوت است آسانسور نیز دقیقا از همین منطق تبعیت می کند.

    مواردی که در نصب و راه اندازی یک آسانسور بسیار پر اهمیت است عبارتند از:
    ▫️۱-کیفیت اجناس
    ▫️۲- کیفیت نصب
    ▫️۳- کنترل کیفیت تجهیزات نصب شده اگر در هر یک از موارد فوق اشکال وجود داشته باشد،منجر به سلب رضایت و آسایش مشتری و مصرف کننده می شود.

    در مثال دیگری به سیستم کنترل سرعت اشاره می کنیم.

    بسیاری از خریداران تنها به اینکه سیستم آسانسور VVVF است بسنده نموده و اقدام به مقایسه قیمت ها بر این اساس می کنند در حالی که سیستم هایVVVF تفاوت های اساسی در کیفیت و قیمت با یکدیگر دارند. سیستم CLOSE LOOP به عنوان سیستم قابل قبول برای آسانسور شناخته می شود که به همراه انکودری که روی موتور گیر بکس نصب می شود نتیجه بسیار قابل قبولی را در کیفیت حرکت ارائه میکند به علاوه نوع و مارک درایو کنترل سرعت آن نیز در کیفیت و قیمت بسیار مهم است.
    در واقع دو سیستم VVVF با درایو های کنترل سرعت متفاوت، مارک تابلو فرمان متفاوت و نیز نصب سیستم به صورت Open loop یاClose loop می تواند تا ۱۰ درصد موجب اختلاف قیمت در کل قیمت آسانسور شود.

    بنابراین می توان گفت در مواردی تاثیر درب آسانسور روی کیفیت و قیمت آسانسور از موتور گیربکس بیشتر است, فروش آسانسور چون حدود ۷۰ درصد خرابی تعمیرات آسانسور مربوط به دربها میباشد.در حالی که بسیاری از خریداران تنها توجه به نام موتور گیربکس می کنند پس با مقایسه و تسری دو مثال فوق به کل قطعات آسانسور از پیچ و مهره تا قطعات اصلی می توان دریافت چرا قیمت دو آسانسور به رغم مشخصات فنی یکسان دارای اختلاف قیمت ۱۵ تا ۲۰ درصدی هستند به موارد فوق مباحث کیفیت نصب،کنترل کیفیت را نیز اضافه کنیم در خواهیم یافت که خرید آسانسور را می بایست به دقت انجام داده و پس از بررسی دقیق به آن مبادرت کرد.

    پیشنهاد می شود با در نظر گرفتن توضیحات فوق در حین خرید آسانسور به موارد زیر توجه شود:
    ▪️۱-بررسی دقیق مدارک و گواهینامه های شرکتی که قصد خرید آسانسور از آن داریم.
    ▪️۲-بررسی دقیق مشخصات فنی ارائه شده توسط شرکت های مختلف.
    ▪️۳-بررسی توان شرکت ها از نظر مالی و اجرایی.
    ▪️۴-بررسی رزومه کاری شرکت ها و نیز باز دید از پروژهای نصب شده توسط آنها.
    ▪️۵-مراجعه به دفتر شرکت ها و نیز بازدید از محل شرکت و مذاکره در محل.در نهایت توجه شود که آسانسور های ارزان قیمت و فاقد کیفیت دارای قطعات با عمر بسیار کوتاهی بوده و مشکلات بعدی و هزینه های فراوانی را به ساکنان ساختمان ها تحمیل می کنند.

    آسانسور آپارتمان

    آسانسور آپارتمان

    انواع آسانسور

    ۱) با توجه به مکانیسم چاله
    ۲) با توجه به ارتفاع ساختمان
    ۳) با توجه به نوع ساختمان
    ۴) با توجه به محل قرارگیری آسانسور
    ۵) با توجه به استفاده های ویژه
    ۶) با توجه به مکانیسم چاله:
    انواع آسانسور با توجه به مکانیسم چاله به ۴ گروه اصلی طبقه بندی می شوند :
    ۱) آسانسورهای هیدرولیک
    ۲) آسانسورهای کششی
    ۳) آسانسور های بالا برنده
    ۴) آسانسور های شیشه ای

    انواع درب آسانسور

    1. سلکوم
    2. لولای
    3. سماتیک و کابینی

    دستورالعمل حرکت دستی آسانسور

    در شرایط گیرکردن آپارتمان نشینی و فرهنگ

    دستورالعمل حرکت دستی آسانسور در شرایط گیرکردن

    ۱. خونسردی خود را حفظ کنید.

    ۲. کلید برق سه فاز روی درب تابلو نصب شده بر روی دیوار را از حالت ۱ به حالت ۰ تغییر دهید تا برق کل سیستم قطع شود.

    ۳. دستگیره ترمز روی گیربکس (موتور گیربکس) را به سمت جهت فلش فشار داده و در همان حالت نگه دارید. قیمت آسانسور

    ۴. فلکه ابتدای گیربکس را در جهتی که راحت تر به حرکت در می آید بگردانید.

    توجه: دقت کنید در صورت حرکت فلکه با دور تند بلافاصله دستگیره ترمز را رها و مجددا با فشار کمتری اقدام نمایید.

    ۵. روش اول: رنگ روی سیم بکسلها نشان دهنده طبقات است (کابین در مقابل درب قرار گرفته است) هر زمانی که یک ردیف از رنگها در بالای پولی قرار گرفت، دستگیره ترمز را رها کنید.

    روش دوم: از فرد یا افراد داخل کابین بخواهید تا هر زمانی که کابین در مقابل یکی از دربها قرار گرفت بلافاصله شما را مطلع سازد.

    درخصوص درب اتوماتیک کابین نیز، پس از قطع برق با فشار دست درب را به جهت بازشو فشار داده تا درب جمع شود و درب طبقات قابل رویت گردد.

    ۶. به محض رسیدن کامل کابین در مقابل یکی از دربها اهرم ترمز را رها کنید.

    ۷. در این صورت فرد یا افراد داخل کابین می توانند درب را باز کرده و خارج شوند.

    روش های ساده اطمینان از وجود روشنایی کابین دیدن تصویر خود در آینه کابین و مشاهده افراد درون کابین است در اوقاتی که ساختمان خلوت است حتی الامکان به تنهایی از آسانسور استفاده ننمایید اگر زمانی در آسانسور محبوس شدید هرگز خوف نکنید و نهراسید اول بر ترس خود غالب شوید و کنترل منطقی خود را به دست آورید سپس دست به اقدامات زیر بزنید زنگ خطر آسانسور را به صدا در آورید تا برای کمک و خارج نمودن شما از بیرون اقدام نمایند اگر در کابین تلفن نصب است از آن برای درخواست کمک استفاده نمایید اگر هیچ یک از این دو نبود ضمن حفظ خونسردی از تلفن همراه خود استفاده نمائید در غیر این صورت با صدای بلند ولی خونسرد مکررا در خواست کمک نمائید

    آسانسور به صورت امروزی در حدود ۵۰ سال پیش وارد کشور شده است و اولین نمایندگی فروش آسانسور در کشور مربوط به یک شرکت سوئیسی می باشد که توسط یک شرکت ایرانی وارد شد و بعد از آن نیز شرکت های خارجی دیگر در این زمینه فعالیت داشتند اولین کارخانه در ایران توسط وزارت مسکن و شهر سازی در سال ۱۳۵۰ در شهر صنعتی البرز قزوین تحت لیسانس یک شرکت سوئیسی بنا گردید نقاشی ساختمان و بعد از آن نیز کارخانجات دیگری توسط شرکت های خارجی در ایران فعالیت نمودند ولی با توجه به تحریم وسایل بعد از انقلاب و بر اساس ضرورت و نیاز شروع به فعالیتهای تولیدی در زمینه ساخت قطعات یدکی آسانسور نمودند و در واقع آسانسور به صورت تلفیقی در کشور تولید و نصب گردید تا اینکه در دهه ۷۰ مجوز واردات آزاد شده وبه تبع آن واحدهای فروش آسانسور به صورت رسمی و غیر رسمی بوجود آمدند .

    آسانسور خانگی

    آسانسور خانگی

    نحوه کار آسانسور

    اصول عملکرد:

    یک آسانسوربرقی با نیروی محرکه کششی دارای اتاقکی است که ازکابلهای فولادی آویزان است و این کابلها برروی قرقره محرک شیار دارحرکت می کنند.کابلهای فولادی از یک طرف به بالای اتاقک و از طرف دیگر به قاب وزنه تعادل متصل می شوند.وزنه تعادل ازمیزان بار روی موتور الکتریکی به اندازه اختلاف وزن موجود میان اتاقک همراه با بار و وزنه تعادل یا اصطکاک کم می کند.این اختلاف وزن را ((بار غیر متعادل))می نامند.

    وزنه تعادل معمولاً ۴۰ تا ۵۰ درصد وزن اتاقک به علاوه بار آن و اصطکاک وزن دارد. اصطکاک معمولاً ۲۰ درصد وزنه تعادل است.

    انواع کابل کشی:

    ۱-کشش تک رشته ای:

    این شکل از کابل کشی معمولاً همراه با ماشینهای گیر بکسی به کارمی رود، اما از آن می توان برای ماشینهای بدون گیربکس با سرعتهای پایین تر ۱.۷۵ تا ۲.۵متر بر ثانیه نیز استفاده کرد.در این دو حالت معمولاً زاویه تماس کابل فولادی باقرقره محرک به ترتیب ۱۴۰ و ۱۸۰ است. قرقره محرک به ندرت از چنان قطری برخوردار است که در فاصله میانی مرکز اتاقک و وزنه تعادل قرار گیرد،به همین دلیل استفاده از قرقره انحراف ضرورت پیدا می کند.

    ۲-کشش دو رشته ای:

    چون استفاده از قرقره انحراف خطر لغزش کابل فولادی را در نتیجه کاهش سطح اصطکاک کابل با قرقره محرک افزایش می دهد ، می توان از قرقره دو رشته ای استفاده کرد.از این روش در آسانسورهای پر سرعت وسنگین بار استفاده می شود

    ۳-کابل کشی ۲ به ۱ :

    از این روش گاهی به همراه ما شینهای گیربکسی در سرعتهای پایین تر اتاقک یعنی در حدود ۱.۷۵ تا ۳ متر بر ثانیه استفاده می شود.در این حالت سرعت اتاقک و وزنه تعادل نصف سرعت محیطی قرقره محرک است و این بار روی قرقره را به نصف کاهش می دهد وامکان استفاده از موتورهای پر سرعت را فراهم می سازد که نسبت به موتورهای کم سرعت ارزانتراند.

    ۴-کابل کشی ۳ به ۱:

    از این نوع کابل کشی برای آسانسورهای سنگین کالا در مواردی استفاده می شود که باید توان موتوروفشار روی یاتاقانها راکم کرد.

    ۵-کابلهای توازن:

    در ساختمانهای بلند بالاتر از ده طبقه،بار کابل فولادی که در حین حرکت اتاقک از آن به وزنه تعادل(و بر عکس)منتقل می شود مقدار قابل توجهی است و با رسیدن اتاقک به بالا، بار کابل سیمی به وزنه تعادل منتقل می گردد.برای توازن و کاهش این پدیده، فروش آسانسور به قسمت تحتانی اتاقک و وزنه تعادل، کابلهای توازن متصل می گردد. برای جای دادن کابلهای توازن به یک گودال عمیق تر نیاز است.

    اتاق ماشین آلات آسانسور

    در صورتی که اتاق ماشین آلات در یک طبقه میانی یا در کف چاه آسانسور واقع شود به کابل سیمی طویلتری احتیاج است ودر این حالت کابل از دور قرقره های بیشتری عبور می کند که این خود به مقاومت اصطکاکی بالاتر و ضرورت کار نگهداری بیشتر منجر می گردد. اما چنانچه اتاق ماشین آلات در طبقه همکف قرار گیرد، چاه آسانسور از وزن ماشینهای کابل پیچی و تجهیزات کنترل خلاص می شود. موقعیت اتاق ماشین آلات مسیله نفوذ دال بام و هوابندی را نیز منتفی می سازد.

    محرک استونه ای:

    در این شکل کابل در جهت حرکت عقربه های ساعت و کابل دیگر در خلاف جهت حرکت عقربه های ساعت به دور یک استوانه می پیچد، بنابر این زمانی که کابل به دور استوانه می پیچد ، کابل دیگر از دور آن باز می شود ، نقطه ضعف محرک استوانه ای آن است که با افزایش ارتفاع ،استوانه بزرگ و سنگین می شود و بنا بر این استفاده از این سیستم به ارتفاع حداکثر ۳۰ محدود می گردد.

    کابلهای سیمی :

    این نوع ازکابلهای مورد استفاده، کابلهای سیم فولادی با مقاومت کششی بالا هستند و تعداد کابلهای هر انواع آسانسور بین ۴ تا ۱۲ عدد است . قطر کابلها ۹ تا ۱۹ میلیمتر و ضریب ایمنی آنها ۱۰ است.

    موتورهای کابل پیچی:

    درصورتی که نیروی محرکه انتقالی به قرقره کششی از طریق یک چرخ دنده حلزونی باشد،موتور از «نوع گیربکسی»است. اما چنانچه نیروی محرکه از طریق اتصال مستقیم از موتور به قرقره کشش منتقل گردد،موتور از«نوع بدون گیر بکس» است. توان موتورهای بدون گیر بکس از۲۲تا ۸۳کیلو وات متفاوت است،اما موتورهای گیر بکسی کشش از توان۳ تا ۳۰ کیلو وات برخوردارند.

    موتورهای گیر بکسی تک سرعته کشش:

    این نوع موتور شامل یک چرخدنده حلزونی است و با برق مستقیم یا متناوب کار می کند.زمانی که اتاقک به فاصله کمی از پا گرد طبقات میرسد،ترمز به صورت اتوماتیک عمل می کند تا اتاقک به شکل آرامی متوقف شود.

    موتورهای گیر بکسی دو سرعته کشش:

    در این حالت از یک موتور با دو سیستم سیم پیچ جداگانه یا از دو موتور جداگانه استفاده می شود .در زمان شروع،موتور با سیم پیچ پر سرعت به کارمی افتدو برای محدود کردن جریان،یک مقاومت بصورت سری به آنها متصل است. آسانسور شتاب گیری آرام اتاقک با کاهش تدریجی میدان مقاومت صورت می گیرد.با نزدیک شدن به پا گرد طبقه،موتور یا سیم پیچ پر سرعت از کار می افتدوموتور با سیم پیچ کم سرعت متصل به چوک به کار می افتد.سرعت اتاقک تا رسیدن به فاصله کمی از پا گرد به صورت تدریجی کاهش می یابدودر این زمان جریان برق قطع می شود و ترمز به صورت اتوماتیک اتاقک را به آرامی متوقف می سازد.

    موتورهای گیر بکسی ولتاژ متغیر کشش:

    در سیستم ولتاژ متغیر مزایایی وجود دارد که با دیگر سیستمها نمی توان به آن دست یافت.شتاب گیری مثبت ومنفی بسیار آرام،این سیستم را نسبت به سیستمهای یک یا دو سرعته برتر می سازد.تجهیزات این سیستم شامل موتوری با برق متناوب است که برق مستقیم موتور محرک ماشین گیر بکسی را تأمین می‌کند.

    موتورهای بدون گیر بکس ولتاژ متغیر کشش:

    وجود این تجهیزات برای آسانسور های پرسرعتی با سرعت ۱.۷۵ متر بر ثانیه و بالاتر بسیار مهم است. فروش آسانسور این تجهیزات بیانگر بهترین روش جدید در برآورنده ساختن شرایط ترافیکی با کارآیی بالا است. برای شتاب گیری آرام، هزینه ی ساخت و ساز در مدار میدان ژنراتور از رگولاتور تنظیم کننده ای استفاده می شودکه بازده خروجی ژنراتور را کنترل می کند.یک مقاومت متغیر در مدار میدان به تدریج میزان مقاومت را کاهش و ولتاز ژنراتور را افزایش می دهد تا اتاقک آسانسور باشتاب گیری آرام به سرعت کامل برسد. با ایجاد سرعت کامل، ولتاژ ژنراتور تا کاهش سرعت اتاقک ثابت باقی می ماند.برای کاهش سرعت و توقف اتاقک از یک مجموعه کلید القایی استفاده می شود.ترمزها تنها در زمان ثابت بودن اتاقک عمل می کنند.

    ترمزها:

    برای انواع تجهیزات ماشینی آسانسور وجود یک ترمز برقی- مکانیکی با عملکرد ایمنی در زمان قطع برق ضرورت دارد.زمانی که تعمیرات آسانسور در حال حرکت است،کفشکهای ترمز به صورت برقی- مکانیکی از استوانه ترمز فاصله می گیرند،یعنی بر نیروی فنرهای لوله ای یا صفحه ای ترمز در زما ن ثابت بودن اتاقک غلبه می شود. قطع جریان برق سبب به کار افتادن ترمز می شود و بنا براین در موقع رفتن برق ترمزها ایمنی ایجاد می کنند.

    اتاق ماشین آلات:

    در موارد ممکن،اتاق ماشین آلات را باید در بالای چاه آسانسور قرار داد،،این مکان بالاترین کارایی را ایجاد می کند .این اتاق را باید تهویه کرد و با عایق کردن پایه بتنی ماشین آلات از دیوارها و کف به کمک صفحات چوب پنبه فشرده ،به مسیله انتقال صوت توجه نمود.

    وجود یک تیر بالابر سقفی درست در بالای ماشین آلات برای نصب یا پیاده کردن تجهیزات ضروری است ودر داخل کف در بالای پا گرد نیز باید یک دریچه دسترسی ایجاد کرد تا از طریق آن بتوان تجهیزات را در صورت ضرورت جهت تعمیر یا تعویض پایین برد.برای این اتاق باید یک در قفل دار نصب کرد و وجود فضای کافی جهت کنترل کنندها، انتخاب کننده طبقات و دیگر تجهیزات ضروری است. دراین اتاق وجود پریز و تجهیزات روشنایی خوب ضرورت داردو استفاده کافی از نور طبیعی روز توصیه میشود.دمای اتاق نباید از۱۰ درجه کمتر و از ۴۰ درجه بیشتر شود و برای این منظور وجود امکانات گر مایش و تهویه ضروری است . برای پرهیز از ایجاد گرد و غبار باید دیوارها،سقف و کف را رنگ کرد،چرا که گرد .

    جهت خرید آسانسور و تعمیرات آسانسور با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

    بیش از ۵۰ نصب آسانسور و ۱۰۰ ها تعمیرات آسانسور

    سازه آسانسور

    سازه آسانسور

    پس از آنالیز ترافیک و بررسی محدودیتهای ابعادی که بر اساس فرم صفحه بعد اطلاعات اولیه آن از طریق بازدید از محل و یا نقشه های ابعادی و مشاوره با کارفرما صورت می گیرد. امر طراحی آسانسور صورت می گیرد.

    فاز اول – بررسی و تعیین آبعاد و اندازه ها

    فاز دوم – بررسی و تعیین مشخصات فنی قطعات

    فاز سوم – تهیه نقشه های اجرایی جهت عملیات نصب و راه اندازی

    استاندارد مورد نظر در طراحی: EN81

    فاز اول طراحی: فروش آسانسور طراحی ابعاد و اندازه هاپس از انتخاب تعمیرات آسانسور مناسب از نظر تعداد، سرعت و ظرفیت که با بررسی محاسبات ترافیکی و محدودیتهای ابعادی صورت پذیرفت، بر اساس جداول ابعاد و اندازه های مطابق مقررات EN81 و توصیه های ISO که در صفحات بعد آمده است. سعی می شود مناسبترین ابعاد و اندازه ها انتخاب گردد. شایان ذکر است ابعاد و اندازه های ارائه شده صرفا” برای انواع آسانسور معمولی و استاندارد می باشد. در شرایط خاص و آسانسورهای گرد، آسانسورهای پاناروما(شیشه ای) و یا آسانسورهای صنعتی، ابعاد و اندازه ها بر اساس شرایط موجود تعیین می گردد اما همواره سعی می شود مقررات EN81 برای میزان فضای هر مسافر (مساحتها) رعایت گردد.

    خروجی های فاز اول طراحی عبارتند از:

    تعیین ابعاد چاهک (عرض – عمق – ته چاه Pit – اورهد – طول مسیر)

    تعیین ابعاد موتورخانه و محل آن (طول – عرض – ارتفاع – بالا یا پایین)

    تعیین ابعاد کابین (یک طرف درب – دو طرف درب)

    تعیین نوع دربها و سمت بازشو (چدنی – سربی – در ابعاد مختلف)

    نوع وزنه تعادل و ابعاد آن (چدنی – سربی – در ابعاد مختلف)

    موقعیت وزنه تعادل (پشت کابین – بغل کابین)

    فاز دوم طراحی: انواع آسانسور تعیین مشخصات فنی قطعاتپس از انتخاب ابعاد و اندازه ها، فاز دوم طراحی که در واقع مشخص نمودن دقیق پارامتر های فنی قطعات می باشد شروع می شود. ابعاد و اندازه های طراحی شده برای چاهک، کابین و درب ها پارامتر های بسیار مهمی هستند که در انتخاب مشخصات فنی قطعات مؤثر می باشد. لذا عوامل اصلی مهم، در انتخاب قطعات و مشخصات فنی آنها عبارتند از:

    عوامل موثر در انتخاب تجهیزات

    ۱- نوع استادارد EN81

    ۲- سرعت آسانسور

    ۳- ظرفیت آسانسور

    ۴- طول مسیر حرکت (تراول) آسانسور

    ۵- ابعاد و اندازه ها (چاهک، موتورخانه، کابین، درب)

    ۶- نوع کاربری آسانسور

    ۷- محیط کاربری آسانسور

    ۸- اتخاب نوع و کیفیت حرکت آسانسور

    فاز سوم طراحی: تهیه نقشه های اجرایی جهت عملیات نصب و راه اندازیپس از طراحی ابعادی و تعیین مشخصات فنی قطعات و تجهیزات، هزینه ساخت ساختمان  نقشه های اجرایی جهت آماده سازی چاه و همچنین نحوه قرارگیری و نصب تجهیزات و نقشه های مدار های کنترل تهیه می گردد.

    در این مرحله از طراحی پارامتر های زیر مشخص می شود.

    ۱- نحوه اسکلت فلزی و آهن کشی جهت چاهک های آجری (محل نصب براکت های ریل)

    ۲- نحوه  پلیت گذاری برای چاهک های بتنی (محل نصب براکت های ریل)

    ۳- نحوه قرارگیری تجهیزات تعمیرات آسانسور برای عملیات نصب

    ۴- مشخص نمودن محل سوراخهای سکوی موتورخانه

    ۵- نحوه بتن ریزی کف چاهک و محل قرار گرفتن بافرها

    ۶- نحوه آماده سازی محل های نصب درها

    ۷- محابه نیرو های وارده به سازه اصلی چاه

    ۸- مشخص نمودن نقشه اجرایی موتورخانه (قلاب سقف – هواکش موتورخانه و چاهک – درب ورودی – محل تابلوی ۳ فاز)

    ۹- تهیه نقشه های کنترل فرمان و نحوه سیم کشی چاهک و موتورخانه

    ۱۰- ارائه دستورالهمل های کابل کشی و آماده سازی تابلو ۳ فاز جهت کارفرما

    ۱۱- انجام بازرسی های فنی نهایی و تحویل تجهیزات به کارفرما

    نصب آسانسور

    نصب آسانسور

    آسانسورها دارای ویژگی های زیر هستند :

    ۱- تعداد آسانسورها در بیمارستان بستگی به فعالیت بخش جراحی، زمان تغییر و تحویل شیفت ها، ساعات کاری کارکنان، تعداد دفعات و زمان در نظر گرفته شد. برای ملاقات با بیماران، تعداد و زمان پذیرش و ترخیص بیماران دارد.

    ۲- برای هر یکصد تخت یک آسانسور تعبیه می شود که این تعداد در بیمارستانهای کوچک حداقل دو عدد می باشد.

    ۳- از آسانسورهای حمل بار فقط به منظور انتقال وسایل و تجهیزات سنگین استفاده شود.

    ۴- از بعضی آسانسورهای کوچک نیز می توان برای حمل و نقل سینی های غذا و ملحفه های تمیز استفاده کرد.

    ۵- ابعاد دقیق آسانسور : ۹۰×۲۰/۱  متر

    ۶- ابعاد دقیق چاه آسانسور : ۲۵/۱ × ۵/۱ متر

     مشخصات رامپ یا سکوی شیب دار :

    ۱- برای عبور معلولان در بین طبقات مختلف به کار می رود.

    ۲- باید فضای زیادی برای آنها در نظر گرفته شود.

    ۳- در صورتی که در خارج از ساختمان بیمارستان به منظور دسترسی به بخش اورژانس یا درمانگاه سرپایی سکوی شیب دار قرار داشته باش باید آن را در مقابل باد، باران و تغییرات جوی حفظ کرد.

    سقف چاه آسانسور

    سقف چاه آسانسور بایستی تحمل نیروهای وارده به آن را داشته باشد.ازجمله وزن کابین و متعلقات آنp ظرفیت آسانسورQوزن قاب وزنه و وزنه های تعادل۲z_وزن موتور فریم موتور و فلکه های هرزگردFl_وزن سیم بکسلهای تعلیق_وزن زنجیر جبران در صورت وجودSlF=(p+Q+S+2Z+Sl+Fl)×gn gn=9.8 در اجرای سقف چاه باید از بتون همراه با میلگرد بصورت شبکه بندی اجرا شود؛ودر محلهای عبور سیم بکسلها و سیم کشی چاه به موتور خانه باید حفره های مربوطه با قطر مناسب تعبیه و اجرا شود. کلاف دال بتونی باید با تیر آهن حداقل ۱۶ اجرا شود. فروش آسانسور و میلگرد های شبکه بندی در بال تیر آهن اجرا شود. ارایه نقشه سقف چاه بعهده شرکت آسانسوری میباشد که در آن محل دقیق حفره ها ی عبوری سیم بکسلهاو سیم کشی تعیین شده باشد. همچنین کنترل محل دقیق حفره های اجرا شده قبل از بتون ریزی نیز از کارهای شرکت آسانسوری میباشد اجرای سقف چاه و بتون ریزی سقف و تضمین استحکام آن بعهده کارفرماو مهندس ناظر میباشد.

    نکات آسانسور

    مسئولیت مالکین و مدیران ساختمان در قبال آسانسور

    اگر سرویس و نگهداری مستمر و بازرسی ادواری سالیانه برای آسانسور، انجام نشود و حادثه ای همراه با ایجاد جرح برای مسافرین آسانسور، به وقوع بپیوندد، کلیه مسئولیتهای حقوقی و کیفری آن بر عهده مدیر یا مالک ساختمان (و البته شرکت آسانسوری) است و با توجه به اطلاع رسانی سازمان استاندارد در جراید، دیگر توجیهی برای فرار از مسئولیت در محاکم قضایی وجود ندارد! لازم به توضیح است مطابق استاندارد ملی آسانسورهای کششی ١-۶٣٠٣ و دستورالعملهای جاری، گواهی ایمنی صادره توسط شرکتهای بازرسی، تنها یکسال اعتبار دارد و آسانسورهای در حال بهره برداری، که سرویس و نگهداری مستمر ماهانه دارند، باید بصورت سالیانه بازرسی ادواری شوند.

    جهت خرید آسانسور و تعمیرات آسانسور با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

    بیش از ۵۰ نصب آسانسور و ۱۰۰ ها تعمیرات آسانسور

    چاه آسانسور

    چاه آسانسور

    ارتفاع وات موتور آسانسور

    مثلا چنانچه برای آسانسور هفت ایستگاه
    شش نفره یک متر بر ثانیه موتور ۵.۵ کیلووات استفاده میکنیم ،آیا همین موتور را برای چهارده ایستگاه با همین ظرفیت و سرعت میتوان استفاده نمود؟؟؟
    اصولا کسی اینکار را انجام نمیدهد ولی دلیل اینکار چیست؟
    در نگاه اول به نظر میرسد با افزایش ارتفاع نیروی جاذبه افزایش پیدا میکند وبرای جبران آن باید موتوری با وات بالاتر در نظر گرفته شود.
    ولی موضوع مطلقا به این مسئله ربطی ندارد و افزایش نیروی جاذبه در این ارتفاعات قابل ملاحظه نیست!!!
    میزان راندمان موتور عامل اصلی در تعیین وات برای ارتفاعات متفاوت است.
    با افزایش ارتفاع و فرض بر اینکه آسانسور بین طبقات بالا و پایین مرتب در حال رفت و آمد باشد، موتور داغ شده و مقاومت سیم پیچ بالاتر میرود و قدرت موتور کاهش پیدا میکند . برای جبران کاهش قدرت موتور، وات موتور را بالاتر انتخاب میکنند. حال چنانچه راندمان موتور بالاتر بوده و اتلاف انرژی در موتور بصورت حرارت بسیار اندک باشد آیا نیازی به بالاتر گرفتن وات موتور میباشد؟ مسلما نه چنانچه در انتخاب موتور به راندمان آن اهمیت بدهیم نیاز به اضافه پرداخت بابت وات بالاتر نخواهیم داشت. میزان تلفات حرارتی در موتورهای EMF یک چهارم میزان تلفات حرارتی موتور های مشابه میباشد.

    برقکشی چاله آسانسور

    ۱- عبور هرگونه کابل، لوله و تجهیزات الکتریکی و مکانیکی -مثل کابل های آنتن، لوله های آب یا گاز، رایزرها و لدرهای برق متعلق به سایر واحدها- که متعلق به تعمیرات آسانسور نباشد در چاه آسانسور ممنوع است.

    ۲- برعکس قسمت قبل هم صادق است. یعنی تمام کابل ها، لوله ها و تجهیزات متعلق به انواع آسانسور باید در چاه آسانسور نصب شود و مثلاً شما مجاز نیستید که کابل برق اصلی آسانسور را از داخل واحدها یا از داخل رایزرهای ساختمان عبور دهید و حتماً بایستی آن را از داخل چاله آسانسور عبور دهید.

    ۳- عبور لوله های برق از کف موتورخانه آسانسور ممنوع می باشد.

    ۴- برای تهویه مناسب در موتورخانه آسانسور یک فن فلزی نصب می کنند تا هوای داخل موتورخانه را به سمت بیرون هدایت کند. بهتر است این فن به سیستمی مثل فتوسل معکوس مجهز شود تا در طی روز هواکش را روشن و در شب هنگام هواکش را خاموش کند.

    ۵- نصب تابلو سه فاز در داخل موتور خانه باید در نزدیکترین حالت به درب موتورخانه باشد.

    ۶- وجود حداقل یک پریز برق در موتورخانه آسانسور الزامی است.

    ۷- ابتدای کابل اصلی برق آسانسور را، در قسمتی که قرار است به تابلو کنتورها وصل شود، حدوداً یک متر بلندتر در نظر بگیرید تا مطمئن شوید که بعداً برای اتصال به کنتور کابل شما کوتاه نمی آید. در صورت ۲ تکه شدن این کابل، یک مهندس ناظر برق می تواند کار شما تایید نکند، در این صورت نه تنها کارفرما مزدی به شما نمی‌دهند، حتی می تواند خسارت کابل را هم از شما بگیرد.

    ۸- چندسال است که انواع آسانسورهایی به بازار آمده اند که با برق تک فاز کار می کنند. فروش آسانسور ( که شرکت پارکنترل سرآمد شرکتهای ایرانی در این حوزه است)
    یعنی کابل برق اصلی آنها باید تنها ۳ رشته سیم داشته باشد (فاز، نول، ارت). ولی در کل پیشنهاد ما به شما این است که همیشه به نیت اینکه قرار است مالک آن ساختمان یک آسانسور ۳ فاز بخرد، کابل کشی کنید، تا در صورت تغییر نظر مالک، با مشکل کمبود رشته کابل بر نخورید.

    آسانسور

    آسانسور

    نحوه خرید آسانسور

    پاسخ:فاکتورهای متعددی در انتخاب موتور باید مد نظر قرار گیرند.به شرح ذیل:
    ۱-توان مکانیکی :توان مکانیکی همان عدد توانی است که بر روی پلاک موتورذکر میشود وموتور قادر به تحویل این توان به خروجی میباشد پس توان ورودی به موتور با احتساب تلفات(توان الکتریکی) بایستی بیشتر از این مقدار باشد.
    ۲-سرعت:سرعت موتور سرعتی است که در خروجی گیربکس قادر به چرخاندن فلکه گیربکس میباشد که در ارتباط نزدیک با نوع سیستم تعلیق میباشد بدین شکل که اگر سیستم تعلیق مستقیم ۱:۱باشد سرعت موتور همان سرعت آسانسور است ولی اگر سیستم تعلیق غیر مستقیم باشد مثلا ۲:۱ طبیعیست سرعت آسانسور تابعی از سیستم تعلیق خواهد بود.
    ۳- استاتیک لود:static load
    استاتیک در لغت به معنی ماناو ایستا میباشد به زبان ساده تر بار استاتیکی همان باریست که انواع آسانسور با توجه به توان خروجیش بایستی قادر به جابجایی آن باشد.
    استاتیک لود در حالت توقف کابین همان وزن کابین و متعلقات آن -کادر وزنه و وزنه های تعادل و متعلقات آن -سیم بکسلهای تعلیق و زنجیر جبران در صورت وجود-وزن موتور و متعلقات آن-دال بتونی میباشد.
    ۴-درجه حفاظت ip موتور: با توجه به محل استفاده از انواع آسانسور و محل موتورخانه این درجه میتواند متفاوت باشد.
    ۵- با توجه به نقش قطر فلکه کششی موتور در مقدار زاویه آلفا (زاویه نشست سیم بکسل بر روی شیارهای فلکه کششی) باید در انتخاب موتور این فاکتور مدنظر قرار گیرد.
    ۶-با توجه به ابعاد چاه آسانسور فلکه چپ یا راست بودن موتور (جهت جایگذاری موتور و دسترسی به فلکه های کششی و فلایویل) مهم است.
    ۷-ولتاژ موجود جهت تغذیه موتور
    ۸-نوع طراحی آسانسور با موتورخانه-بدون موتورخانه و….
    ۹-یاتاقان دار بودن موتور در توان یکسان که در ارتفاع و ظرفیت بالا مهم میباشد.(جهت توزیع بهتر بار)

    خرابی موتور گیربکس آسانسور

    شوک استارت
    شوک استپ
    شوک دوراندازی
    وجود هر کدام از موارد بالا نشان دهنده ی یک لقی غیر متعارف هستند در صورت وجود این شوک ها باید موارد زیر با دقت چک شود : لقی فلکه روی شفت اصلی ( بیشتر در موتورهای مونتانری ها ) لقی دنده گیربکس در ماردون ( همه ی موتورها مخصوصا موتورهای : ساسی ام اف ۴۸ . مونتانری . الکمپ و . . ) این خرابی روغن رو به شدت لجنی رنگ میکنن لقی ماردون ( مخصوصا در الکمپ و مونتانری ) هر سه خرابی فوق به صورت لقی در فلکه گیربکس قابل مشاهده هستند .
    موارد دیگری مثل :
    تعمیرات آسانسور سبک بودن فلایویل نسبت به کل استاتیک لود و کابین گیر بودن کابین در ریل ها یا کادر وزنه به دلیل کفشک نا مرغوب یا تنظیم نبودن کفشک ها شاسی زیر موتور ضعیف
    تنظیم نبودن درایو در راه اندازی های درایو دار (۳vf)و. . . . فروش آسانسور ولی در مجموع شوک در استارت استپ وگاهی دورانداری نشان دهنده ی خرابی است و باید به ان به صورت جدی رسیدگی شود . در صورتی که خرابی و عامل این شوک موتور گیربکس باشد میتواند در اینده و با تداوم این شوک عامل حادثه نیز بشود .

     

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.