ساخت سوله
ساخت سوله برای طراحی سوله باید از یک تیم مجرب و متخصص که به خوبی بدانند چگونه آن را طراحی کنند، استفاده کرد. مهمترین رکن برای طراحی سوله، نقشه ساخت سوله می باشد. این نقشه باید به صورت اختصاصی برای هر قرار داد باشد و به صورت جداگانه تهیه شود و دستور برای ساخت صادر شود.اولین مرحله برای ساخت و طراحی سوله، اندازه گیری ابعاد است.
هزینه طراحی مسجد پارامتر هایی که برای اندازه سوله لازم اند عبارتند از: ارتفاع ستون های سوله (در صورت نیاز برای جرثقیل سقفی)، اندازه گیری طول و عرض و برش های مختلف سازه برای ابعاد و اندازه متریال سوله نکاتی برای طراحی سوله وجود دارد: سوله های سنگین طراحی شده یا ساخته شده است که دلیل آن علاقه مندی سازندگان به کاهش دور ریز های ریز ورق و سود بیشتر از این سوله ها می باشد.
امروزه علاوه بر های تک، سوله های دو قلو نیز ساخته می شوند که این طراحی ها نه تنها باعث ایجاد بار اضافه به سوله نمی شود، بلکه آن را مهار می کند طراحی سازه شما می تواند به صورت دو بعدی یا سه بعدی صورت گیرد؛ طراحی سه بعدی به دلیل واقعی تر بودن ارزش بیشتری دارد.
بیش از ۵۰ نمونه کار ساخت سوله در کشور
جهت طراحی سوله و ساخت سوله با ما تماس حاصل فرمائید.
مهندس امیری : ۰۹۱۲۲۲۳۶۹۷۴
سوله چیست
برای طراحی سوله شناخت سوله در ابتدا اهمیت دارد. ساخت سوله های سازه های فلزی هستند که بدون ستون میانی ساخته می شوند. پوشش سقف این سوله معمولا به صورت شیبدار است، امام امروزه سوله هایی با سقف گرد که به آنها سوله های قوسی نیز گفته می شود، هزینه ساخت موزه نیز طراحی می شود.
این سوله ها کاربرد های متفاوتی دارند و از آنها برای ساخت کارخانه ها، سالن های ورزشی، مرغداری ها، انبار ها، تعمیرگاه ها و یا فروشگاه ها استفاده می شود. انواع سوله ها عبارتند از: سوله های تک دهانه، دو دهانه یا چند دهانه با ستون مشترک و سوله های چند ضلعی.
چگونگی طراحی سوله
برای طراحی سوله معمولا نیاز به متخصص داریم، زیرا فاکتور های مهمی در این نوع طراحی قرار دارد که بی توجهی به آن ها موقع طراحی، ممکن است باعث خسارات جبران ناپذیری برای شما به بار بیاورد. عواملی که در طراحی سوله شم تاثیر می گذارد عبارت است از: محل قرار گیری ستون ها، انواع فوندانسیون و محل ساخت سوله.در هنگام طراحی و نقشه کشی برای باید به اجزای جزئی و نقشه محل های مختلف سوله توجه کرد.
طراحی برای سوله های شما امروزه با استفاده از نرم افزار های طراحی شده صورت می گیرد و نیاز به تخصص دارد. در طراحی سوله مدل سازی و بارگذاری و طراحی انواع سوله ها در نرم افزار انجام می شود. برای این طراحی میتوان به نرم افزار هایی مثل Safe، Etabsو Sap2000 اشاره کرد. این نرم افزار ها، به کاربرد توانایی آن را نی دهند که بارگذاری باد، برف و زلزله را خودش اندازه گیری کند و دیگر نیازی برای محاسبه کاربر نیست.
طراحی نمای ساختمان در طراحی و ساخت سوله های صنعتی، در نظر گرفتن فضای آتش نشانی، فضای سبز، محوطه سازی و نوع کاربری در محل مجاز برای ساخت این سوله اهمیت دارد. بهتر است برای طراحی دقیق و مناسب خود با مشاوران و کار فرمایان تماس بگیرید.
طراحی سوله
طراحی سوله برای طراحی یک سوله مناسب برای کابرد های متفاوت، پارامتر های زیر را باید در نظر گرفت. ارتفاع دیوار سوله- ارتفاع جانبی سوله- اندازه طول و اندازه دهانه سوله- محاسبات برای ضریب طول- درصد شیب برای اندازه سقف سوله- پوشش سوله بارگذاری بار برف و باد و باران و بارگذاری های طبیعی دیگر، اندازه گیری برای طول جرثقیل- اندازه گیری مقدار بار مرده و نامتقارن و بار برف و اندازه گیری بار جرثقیل برای سوله مورد نظر سوله ها در سه نوع طراحی می شوند: سوله های یو بی ام، سوله خرپا و سوله های تیر ورقی؛ که در ادامه مطلب بیشتر با آنها آشنا می شویم.
جهت طراحی سوله و ساخت سوله با ما تماس حاصل فرمائید.
مهندس امیری : ۰۹۱۲۲۲۳۶۹۷۴
طراحی سوله یو بی ام
برای طراحی سوله یو بی ام باید ابتدا آنها را بشناسیم. سوله های یو بی ام به سوله ای گفته می شود که فاقد اسکلت فلزی هستند و برای ساخت آنها زمان کمتری صرف می شوند. این نوع سوله ها جزو سوله های سبک به حساب می آیند و ارزان قیمت تر و بهینه هستند و به این دلیل نسبت به دیگر سوله ها مقرون به صرفه هستند.
خوب است بدانیم که این سوله ها اولین بار در شرکت آمریکایی AMC اختراع و ثبت شد و اکنون سالهاست که در ایران از این نوع سوله استفاده می شود. در طراحی این نوع سوله از ورق گالوانیزه استفاده می شود که علاوه بر اینکه هزینه ساخت سوله اولیه را کاهش می دهد، با محیط زیست سازگاری بیشتری دارد.
برای طراحی سوله یو بی ام اول ورق را وارد دستگاه می کنیم و آن را از غلتک عبور می دهیم تا شکل بگیرد و به همین دلیل است که دیگر نیازی به جوشکاری در آن نیست. برای افزایش استحکام این ورق ها از دستگاهی به نام سیمر استفاده می کنیم. مراحل ساخت و ساز ساختمان این نوع از سوله ها برای گلخانه ها نیز کاربرد دارد، به همین دلیل در طراحی آنها باید توجه داشت که این سوله ها مقاومت بالایی نسبت رطوبت داشته باشند. در طراحی به این نکته نیز باید توجه کرد که این نوع سوله ها بدلیل اینکه قابلیت شستشو دارند، باید عایق کاری شده باشند.
طراحی سوله های خرپا
سوله های خر پا یکی از بهترین انواع سوله ها از نظر وزن کمتر، مقاومت بیشتر و ارزان بودن هستند. یه این نوع سوله نیز سوله سبک می گویند. طراحی این نوع سوله به دلیل سبک بودن و نداشتن تیغه های تیرورقی، از اهمیت زیادی برخوردار است؛ در صورت محکم نبودن و ضعف در ساخت و طراحی آن ها خسارات زیادی به خریدار و سازنده وار می کند.
از این نوع سوله در سالن ها ورزشی، کارخانه ها، سالن های مرغداری و … استفاده می شود. طراحی این نوع سوله همانند دیگر سازه ها صورت میگیرد اما با دقت بیشتر و حتما توسط نتخصص باید صورت گیرد.
جهت طراحی سوله و ساخت سوله با ما تماس حاصل فرمائید.
مهندس امیری : ۰۹۱۲۲۲۳۶۹۷۴
طراحی سوله های تیرورقی
سوله های تیرورقی از جنس فولاد یا ورق سیاه هستند. این نوع سازه ها از روش های قدیمی هستند و امروزه با تغییرات در سوله ها و ساخت سوله های جدید، کمتر از این روش برای ساخت سوله استفاده می شود. از این سوله ها با عنوان سوله های سنگنین نیز نام برده می شود. از جمله مزایای سوله های تیرورقی، قابلیت جا به جایی سوله در صورت پیچ و مهره بودن، امکان نصب جرثقیل های سقفی، طبقاتی و … می توان اشاره کرد.
اما این ساه معایبی نیز دارد. یکی از معایب این سازه ها این است نمیتوان دهانه ای بیش از ۷۰ متر برای آن ها طراحی کرد. بهترین نوع طراحی برای این سوله، عرض و دهانه حدود ۲۰ متری است و پیشنهاد ما این است که برای سازه هایی با عرض و دهانه بزرگتر از سوله های خرپا استفاده کنید.
طراحی سوله های دو طبقه
معمولا سوله های دو طبقه به شکلی طراحی می شوند که بتوانند بار را تحمل کنند و مقاومت کافی برای طبقه دوم را داشت باشند. به همین دلیل است که تاکید می شود حتما طراحی سوله خود را به متخصصان این رشته بسپارید. سوله های دو طبقه جزو سوله های سبک به حساب می آیند و دارای دو نوع می باشند (مجزا و مستقل). در طراحی این سوله ها معمولا طبقه دوم برای اتاق ها در نظر گرفته می شوند. ساخت سوله کابرد این سوله ها معمولا یا جهت اسکان افراد در شرایط ویژه و یا اداری می باشد.
این نوع سوله ها یا کانکس ها، معمولا برای استفاده بهینه از فضا برای کسانی که کمبود جا دارند، مناسب است. سوله های دو طبقه معمولا به دلیل افزایش مقاومتی که برای سازه در بر دارند، موجب کاهش صدای رفت و آمد می شوند و در نتیجه قابلیت جا به جایی و حمل و نقل ندارد.
نقشه سوله
برای ترسیم نقشه سوله ابتدا یک محور و نمای قائم برای ستون ها ترسیم کنید و سپس بال داخلی ستون را طراحی کنید به طوری که حداقل و حداکثر ارتفاع جای ستون در دو انتها تامین گردد. ساخت سوله در قسمت انتهایی ستون، ورق انتهایی را به صورت مورب ترسیم کنید در آخر برای کف سوله، میلگرد هایی را با فواصل مشخص در کنار یکدیگر طراحی کنید.
از عوامل تاثیر گذار در نقشه سرعت نصب، قیمت سازه، عایق بندی های دمایی و صوتی سوله، نوع کاربری (مثلا اینکه سوله برای یک کارخانه طراحی شده یا یک سالن ورزشی)، نمای بیرونی و داخلی سازه، مقاومت و استحکام آن و وزن و پوشش سوله است.
طراحی نمای داخلی سوله
شاید به نظر شما طراحی نمای داخلی سوله از اهمیت زیادی برخوردار نباشد، اما باید عنوان کرد که طراحی های نو و منحصر به فرد باعث می شود در بازار تجارت به اعتبار شما افزوده شود و نیز علت پیشرفت شما هم باشد. ساخت ویلای کوچک نمای داخلی را میتوان به چند بخش مختلف از جمله بخش اداری، انباری، فضای کار و … تقسیم کرد. فضای اداری فضایی است که افراد مدت زیادی را در آن سپری می کنند.
ساخت سوله بنابراین این فضای باید متناسب باشد تا فردی که در آنجا کار میکند و وقت می گذراند، احساس آرامش داشته باشد.
جهت طراحی سوله و ساخت سوله با ما تماس حاصل فرمائید.
مهندس امیری : ۰۹۱۲۲۲۳۶۹۷۴
طراحی نمای خارجی سوله
یکی از مهمترین فاکتور ها برای طراحی سوله، طراحی نمای خارجی سوله است. ساخت سوله هرگونه اشتباه در طراحی موجه می شود خطرات جبران ناپذیری خریدار را تهدید کند. استاندارد هایی برای نماهای خارجی سوله وجود دارد که باید رعایت شود. یکی از جذابیت هایی که باعث می شود سازه شما ارزشمند تر جلوه داده شود، ایجاد فضای سبز در اطراف آن است.
هزینه طراحی سوله
اصلی ترین فاکتور برای محاسبه هزینه طراحی و ساخت، وزن سازه مورد نظر بر حسب کیلوگزم است. این وزن بر اساس اندازه دهانه سوله، ارتفاع سوله (با در نظر گرفتن جرثقیل سقفی)، و موقعیت و محل اجرای سازه متفاوت می باشد.
دیگر هزینه ها که با توجه به طراحی مورد نظر برای سوله در نظر گرفته می شود اجزا و مصالح ساخت سوله است. برآورد هزینه طراحی سوله با سایت های آنلاین متفاوتی که وجود دارد، به شرح زیر است: برای سوله هایی با بیش از ۴ دهانه، طراحی ها آنلاین صورت نمیگیرد.
طراحی ها با عرض، ارتفاع و دهانه های مشخص سورت میشو. ارتفاع مورد نظر باید کمتر از ۱۴ متر و با حداکثر عرض ۳۰ متر باشد. تناژ مورد استفاده برای جرثقیل ها از ۱۰ تن تجاوز نکند و همانطور که اشاره کردیم، سازه شما بیش از ۴ دهانه نداشته باشد. برا این اساس پایه طراحی سوله در حدود ۳ میلیون تومان برآورد شده است.
طراحی سوله مقاوم
طراحی سوله مقاوم از موارد مهم برای ساخت سوله است. هر سازه ای که ساخته می شود باید به گونه ای استحکام و کیفیت لازم را داشته باشند و در مقابل حوادث احتمالی مقاومت داشته باشند. در طراحی باید به پوشش سقف و بدنه ها توجه داشته باشیم.
پوشش سقف باید از مصالح و متریال مختلفی ساخته شود تا مقاومت کافی را داشته باشد. از جمله مصالح مورد نیاز برای پوشش سقف میتوان به ورق های رنگی و گالوانیزه، ساندویچ چنل، ایرانیت وپلی کربنات، پشم و شیشه، فوم و … و همچنین توری جهت عایق کردن و محافظت از سقف اشاره نمود.
برای پوشش بدنه سوله نیز مواردی که به آنها اشاره کردیم مورد توجه است. مصالح مورد نیاز این پوشش مزایای فراوانی نسبت به دیوار کشی دارد که باعث عایق بندی بهتر، سرعت اجرای بیشتر، سبک بودن، صرفه اقتصادی و مقاومت و زیبایی بیشتر می شود.
مسئله مقاوم سازی بسیار مهم است. برای ساخت سوله ها مسائلی مثل طراحی دقیق، ساخت بر اساس نقشه ها، جوشکاری دقیق و بتن ریزی مناسب اهمیت دارد. در سازه های فلزی اگر مقاومت در پی و سقف ساختمان کم باشد، مشکلات زیادی را به وجود می آورد.
متخصصان طراح سوله
مهمترین اصل در طراحی سوله، متخصصانی هستند که برای این سازه ها نقشه کشی می کنند و آنها را طراحی می کنند. بسیاری از سازندگان و در خواست کنندگان برای طراحی سوله، بر این باورند که با مصرف زیاد مصالح ساختمانی میتوانند سازه ای مقاوم و ایمن تر ساخت و اجرا کرد.
در حالی که اگر شما این امر را به متخصصان طراح سوله که متخصص در این رشته برای طراحی هستند بسپارید، خواهید دید که با کمترین مصالح نیز میتوان مقاوم ترین سوله را تهیه کرد و در هزینه های صرفه جویی کرد.
استاندارد های طراحی سوله
امروزه بحث استاندارد سازی و ساخت سوله ها به دلیل اتفاقات ناگواری که در بعضی از شرکت های صنعتی رخ داده، توجه بیشتری می شود. طبق استاندارد های جهانی ساخت سوله، توجه ویژه روی اجزای مختلف سوله مثل ابعاد سوله، مواد اولیه مصرفی، رعایت اصول معماری و وزن استاندارد سوله ها هنگم ساخت این سازه ها، می شود.
استاندارد سازی سوله ها به عوامل مختلفی بستگی دارد. ۱. ابعاد استاندارد سوله؛ یکی از مواردی که سازمان مقررات ملی ساختمان باید آن را تایید کند، ابعاد استاندارد سوله است که تاثیر مستقیم بر قیمت سوله نیز دارد. اصول محوطه سازی این ابعاد شامل عرض یا دهانه سوله، ارتفاع و طول سوله نسبت به محل ساخت و اجرای سوله می باشد.
عرض استاندارد سوله حدود ۲۰ تا ۳۵ متر می باشد که این میزان در آهن مصرفی نیز اثر گذار است و با توجه به این عرض، میزان مصرف آن محاسبه می شود. طول استاندارد سوله معمولا حدود ۹۰ متر است که تاثیرات دمایی بر این سوله اثر می گذارد و هر چه طول بیشتر باشد، تاثیرات دمایی بر استحکام نیز بیشتر است.
سومین مورد از ابعاد استاندارد های طراحی سوله ها، ارتفاع سوله می باشد. ارتفاع استاندارد سوله عمدتا از ۳ متر به بالا اجرا می شود. یکی دیگر از پارامتر های اثر گذار بر استاندارد بودن یا نبودن سوله شما، شیب سوله می باشد.
استاندارد شیب سوله در حدود ۱۰ تا ۳۰ درصد است. هر چه سوله شما کوچکتر باشد، میزان شیب سوله نیز با درصد کمتری ساخته می شود. هر چقدر که درصدر شیب بیشتر باشد، به دلیل توازن بین بار باد و برف برای سازه شم، بهتر است.
منظور از بار وارد بر سوله، بار های طبیعی وارد بر سازه می باشد که متناسب با هر شهر می تواند متفاوت باشد و در طراحی و ساخت سوله شما اثر گذار باشد. از عوامل تاثیر گذار بر ساخت سوله استاندارد، قیمت سوله با توجه به کیفیت سوله می باشد.
این قیمت نیز باید استاندارد و با توجه به مواردی مانند وزن، کاربری و مصالح مورد استفاده باشد. یکی دیگر از مسائلی که در استاندارد بودن سوله می تواند دخیل باشد، مصالح و متریال مورد استفاده برای سازه شما می باشد. قاعدتا برای ساخت سوله باید از مصالح درجه یک استفاده نمود.
طراحی ویلا یکی از مشکلاتی که برای این مصالح وجود دارد، خرید مصالحی با عنوان دست دوم است که ممکن از باعث خطراتی برای سوله شما شود. اجزای استاندار سوله عبارتند از: فریم های ستون سقف- بیس پلیت- وال پست- استرات- بابند کشی کامل ستون و سقف- تیر ریزی سقف.
اصول ساخت سوله
ساخت سوله برای ایجاد محیطی بدون نیاز به ستون است و معمولا به صورت شیب دار ایجاد می شود.
این سوله ها عموما با فلز درست شده اند، اما گاهی برای موارد خاص مانند خانه ها، از چوب نیز استفاده می شود. ساخت سوله بنا به کاربرد های متفاوتی که دارد، در ابعاد مختلف ساخته می شود. مثلا سوله ای که برای یک سالن ورزشی تعبیه می شود بسیار بزرگتر از سوله ای است که برای ساخت مرغداری استفاده می شود. اولین راه برای این کار، تعیین ابعاد آن است.
(عرض یا دهانه سوله، طول، ارتفاع) در واقع بدون در دست داشتن اندازه مناسب برای ساخت شما نمیتوانید به بهترین نحو برای سوله خود تصمیم بگیرید. برای ساخت سوله سه روش و راهکار وجود دارد که با توجه به جنس و نوع مصالح لازم برای ساخت که در سازه استفاده می شود، متفاوت است.
شکل ظاهری سوله مانند یک قاب فلزی است که با توجه به نیاز شما به سوله و محل ساخت سوله و کاربرد هایی که دارد، می توانید در یک طرف یا در هر دو طرف آن سایبان را نصب نمایید.
در سالهای اخیر مورد توجه افراد زیادی قرار گرفته است و باعث شده کارخانه ها برای پیشبرد اهداف خود از این سوله ها استفاده کنند.
در بعضی از سوله ها لازم به ساخت جرثقیل سوله است. دستورالعمل تاسیس مهد کودک زیرا جرثقیل های سقفی روی ستون های سوله سوار می شوند و تمام وزن خود را به ستون انتقال می دهند. به همین دلیل است که باید با توجه به ظرفیت سوله آن را طراحی و اجرا کرد. دو نوع جرثقیل برای سوله داریم: جرثقیل سقفی و دیگری جرثقیل دروازه ای.
جهت طراحی سوله و ساخت سوله با ما تماس حاصل فرمائید.
مهندس امیری : ۰۹۱۲۲۲۳۶۹۷۴
طراحی سوله کارخانه
برای طراحی سوله باید از یک تیم مجرب و متخصص که به خوبی بدانند چگونه آن را طراحی کنند، استفاده کرد. اولین مهم در طراحی سوله، نقشه ساخت سوله می باشد. این نقشه باید به صورت اختصاصی برای هر قرار داد به صورت جداگانه تهیه شود و دستور برای ساخت صادر شود. استاندارد های طراحی سوله بر اساس استاندارد های سازمان برنامه است و از این قرار است که در ایران سوله می تواند تا شیب ۲۰درصد و میزان بار به چهار بخش تقسیم شود.
(۲۵، ۹۰، ۱۵۰ و ۲۰۰ کیلوگرم بر متر مربع) اکثرا طراحی هایی که برای سوله انجام می شود برای بار ۱۵۰ کیلوگرم بر متر مربع است.از نکات مهم طراحی و ساخت سوله محل قرار گیری ستون ها، نوع فونداسیون و نیز محل مورد نظر برای ساخت سازه است. طراحی نمای ساختمان مدرن امروزه با روش های نوین و جدید طراحی سوله های مختلف، شما می توانید با قیمت کم و مقاوت بیشتر طرح و سوله مورد نظر خود را بسازید. طراحی هایی که برای سوله انجام می شود معمولا با استفاده از نرم افزار های خاصی صورت میگیرد. بنابراین طراحی خود را به دست متخصصان در این رشته بسپارید.
هزینه ساخت سوله
هزینه ساخت سوله با توجه به نوع مصالحی که برای ساخت آن استفاده می شود متفاوت است. با توجه به نوسانات امروزه بازار، هزینه های ساختن نیز با قیمت فولاد و آهن مورد استفاده برای ساختن سوله ها، در حال تغییر است. مسلما هزینه ساختن سوله با دهانه بزرگتر، با سوله ای با دهانه کوچکتر متفاوت و گرانتر است. بنابراین مهمترین امر در هزینه ساخت، ابعاد مورد نظر شما برای ساخت است، طراحی سوله به همین دلیل باید از ابعاد استاندارد برای انجام این کار استفاده کرد.
یک راه حل برای کاهش هزینه های ساخت سازه شما، پوشش سقف سوله است که ساخت آن به شکلی است که بین دو ورق لایه فوم تزریق می کنند و مانند پوششی برای ساندوچی است. این نوع پوشش علاوه بر اینکه عایق صدا می باشد، برای اجرای آنها زمان کمتری صرف می شود در نتیجه هزینه کمتری برای شما در بر دارد. از مزایای ساختن سوله که باعث شده ساخت آن مورد توجه و استقبال قرار بگیرد نیز به دلیل هزینه در ساخت است که به میزان قابل توجهی کاهش بافته است. علت آن است که امروزه در این سازه ها مصالح به کار رفته عمدتا از فلز است و فوندانسیون زیادی ندارد.
قیمت ساخت سوله
مواردی که بر قیمت ساخت سوله تاثیر دارد عبارتند از: کاربرد سوله، نوع سوله (مثلا صنعتی یا ورزشی یا مرغداری)، محل احداث آن و اندازه و ارتفاع سوله. این موارد بر قیمت برای ساخت و اجرای سازه تفاوت هایی ایجاد می کند. باید بدانید که مواد و مصالح مورد نیاز برای ساخت بر قیمت سوله اثر دارد. برای ساخت سازه باید ابتدا قیمت ساخت و سپس میزان کارمزد کارگران و مجریان ساخت و اجرای سوله محاسبه می شود. شما میتوانید برای اطلاع از قیمت ساختن سوله با متخصصان این صنف تماس بگیرید و اطلاعات کسب کنید.
ساخت سوله صنعتی
خوب است بدانید به قابهای صنعتی با مقطع متغیر نیز سوله گفته میشود. انتخاب درست در ساخت سوله صنعتی، مسئله مهمی می باشد، به این دلیل که انتخاب اشتباه باعث می شود تا شما با یک رکود صنعتی که عملکرد خوبی ندارد، در گیر شوید. برای ساختن سوله باید اول مجوز شغل مورد نظر را دریافت کنید. برای انجام اینکار شما باید معرفی های لازم جهت تهیه ی نقشه اهدا سوله و مجوز احداث آن را تهیه کنید.
بیشتر کاربرد سوله های صنعتی شامل کارخانه های صنعتی کشاورزی، انبار ها، تعمیرگاه ها، سردخانه های صنعتی و … می شود. برای سوله صنعتی از یک یا چند دهانه و معمولا یک طبقه با سقف شیبدار برای پوشش دهانه آن به کار می رود.
در ایران حدود ۷۵ سال پیش، سوله سازی برای ایجاد و ساخت کارخانه های صنعتی و کارگاه ها با تقلید از اروپاییان انجام شد. اولین بار کارخانه ای به نام “سوله” شروع به تولید این نوع سازه کرد و از این رو نام “سوله” به این نوع سازه تعلق گرفت. یکی از پرصرفدار ترین سوله های صنعتی که از لحاظ اقتصادی به صرفه است، سوله های سبک یا به اصطلاح خرپا می باشد. دلیل محبوبیت این نوع سازه در صنعت، امکان آن با دهانه های بسیار بزرگ می باشد.
ساخت اداری سوله
مراحل ساخت اداری سوله در ایران همچون دیگر کشور ها باید طی شود و این مرحله ممکن است چالش برانگیز باشد. بعد از طی مراحل اداری نوبت به ساختن بخش اداری می رسد. می شود گفت برای هر نوع سازه ای به مجوز احداث آن سازه نیاز است. ساخت سوله در طی این امر قوانین و مقرراتی در حال اجراست که با آگاهی بیشتر و مشورت با دوستان و متخصصان، شما به راحتی و پس از گذراندن مراحل قانونی میتوانید مجوز برای ساخت و اهدا سازه خود را اخذ کنید. برای داشتن بخش اداری نیز میتوانید از نیم طبقه در سوله استفاده کنید.
مراحل ساخت سوله
برای ساخت و اجرای سوله مراحل متععدی باید طی شود تا به بنای مورد نظر برسیم. هزینه ساخت هتل در ادامه مطلب مراحل ساخت سوله بیان می شود. مرحله اول اخذ مجوز از برای بهره برداری و ساخت است که قبلا در مورد آن مفصل صحبت کردیم.
در مرحله دوم شما باید مکان مورد نظر برای ساخت را انتخاب کنید و زمین آن را آماده یا خریداری کنید. اینکه چقدر گذشت این مرحله طول می کشد بستگی به بودجه و محل انتخابی شما دارد. در ادامه شما باید نوع سوله مورد نظر برای ساخت و اهدا را انتخاب کنید. برای ساخت سازه شما میتوانید از شرکت های سوله سازی در ایران که در حال فعالیت هستند کمک بگیرید.
سعی کنید قرار داد تنظیم شده را به درستی مطالعه کنید تا به مشکلات حقوقی و مانند آن بر نخورید. مرحله بعدی آماده سازی مکان برای ساخت سازه است که در ابتدا باید از آن خاک برداری صورت گیرد. قبل از در نظر گرفتن هرچیزی باید مقاومت زمین را بررسی کرد که به وسیله آزمایش خاک منظقه این مسئله به راحتی قابل حل است.
وزن سوله ها و دیوار ها را باید انتخاب کنید (انتخاب ابعاد مانند طول، عرض و ارتفاع). حال نوبت به قسمت های اصلی سوله می رسد که اولین راه ” پوشش سقف” است. این راه یکی از مهمترین بخش های سازه است و عموما به شکل یک با دو سطح شیبدار ساخته می شود. از مصالحی مثل آلومینیوم و پشم شیشیه، ساندویچ سقفی و … که به آنها اشاره کردیم استفاده کرد.
ساخت سوله دومین قسمت ساخت “دیوار چینی سوله” است که به دلیل اینکه این قسمت تکیه گاهی برای فشار های وارده بر سوله است، طراحی سوله نقش مهمی دارد.در ادامه مرحله کف سازی و ساخت اجزای سوله مهم است. مرحله کف سازی سوله بدلیل عبور ماشین های سنگین در سوله ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
اجزای شیبدار نیز شامل مصالح و موادی است که برای ساخت سازه مورد استفاده قرار میگیرد. نحوه اجرا نیز به این شکل که اول با توجه به استاندارد ها و قوانین خاصی که برای سوله سازی لازم است، نقشه سوله طراحی می شود و بعد از انجام مراحلی که گفتیم، ساخت سازه شما میتواند به مرحله اجرا برسد.
ساخت سوله ارزان
سوله ای ارزان تر است که سبک باشد و از مصالح ساختمانی کم ارزش تر و ارزان در ساخت آن استفاده شود. کاربرد اصلی این سوله های سبک که با محاسبات خاصی بنا می شوند، اغلب در کارخانه ها، انبار ها، مزغداری ها و مکان هایست که به قاب هایی با دهانه بزرگ نیاز است.
یکی از سبک ترین سوله ها که برای این مکان ها مورد استفاده قرار میگیرد، طراحی سوله سوله خرپایی نام دارد. این سوله به دلیل استحکام و ایمنی بالا و همچنین قیمت ارزان آن در بین سوله های سبک پرطرفدار است و به دلیل عدم محدودیت در اندازه آن، برای ساخت سوله ارزان قیمت و مقرون به صرفه تبدیل شده است.
اما این سوله های سبک معایبی نیز دارند. مثلا قیمت سوله های خرپایی که قطر دهانه آنها کوچک است، نسبت به سوله های تیر ورق بیشتر است. اما هر چه دهانه از ۱۸ متر بزرگتر باشد، صرفه اقتصادی آن بیشتر مشخص می شود.
جهت طراحی سوله و ساخت سوله با ما تماس حاصل فرمائید.
هزینه ساخت سوله دو طبقه
سوله هایی که در کاخانجات ساخته می شوند معمولا به صورت دو طبقه و چند طبقه ساخته می شوند. هدف ساخت این طبقات ایجاد بخش های اداری، فضای رفاه کارکنان و نگهداری تجهیزات و ملزومات مختلف تولیدی و صنعتی کارخانه می باشد و به این دلیل است که طبقه دوم ساخته می شود.
یکی دیگر از دلایل ساخت طبقه دوم سوله، دسترسی راحت تر افراد به تجهیزات و تاسیسات داخلی است و همچنین باعث کم تر بودن مسیر و صرفه جویی در زمان می شود.
یکی از مهمترین مسائل برای هزینه ساخت این سوله ها مانند سوله های یک طبقه، طراحی آپارتمان ده طبقه استفاده از مصالح مورد نیاز و ابعاد است که در اینجا میتوان گفت اسکلت فلزی ساخته شده بسیار اهمیت دارد. برای کم کردن هزینه های ساخت سازه از مصالح و یا سوله های دست دوم استفاده کرد.
بر خلاف تصور بسیاری از مردم و کار فرمایان، که ساخت سوله دو طبقه صرفه اقتصادی ندارد، می توان اظهار کرد که این سوله ها با توجه به حساسیت بالا و طراحی و محاسبات دقیق آنها، هم از لحاظ مقاومت و استحکام و نیز از لحاظ هزینه هایی که برای ساخت سازه باید پرداخت شود برای کارفرما بسیار مقرون به صرفه می باشد.
معمولا در مواردی از سوله های دو طبقه استفاده می شود که در ظرفیت زمین محدودیت داشته باشیم. برای ساختن سوله های دو طبقه به دلیل اشغال زمین کمتر نسبت به ساخت دو سوله، و پوشش سقف یکسان برای هر دو طبقه، به مقدار زیادی باعث صرفه جویی در هزینه ها می شود.
ساخت سوله با قوطی
ساخت سوله با قوطی اصطلاحا همان سوله خرپا می باشد. این نوع از سوله خود دارای اسامی مختلفی از جمله: سوله با قوطی، سوله خرپا یا خرپایی، سوله hss و سوله فضایی یا فضا کار است.
این سوله ها بر خلاف نام های متفاوتی که دارند، یکسان است اما ممکن است شکل ظاهری آن ها شبیه به هم نباشد. این سازه ها با سه روش اجرا میشود. این روش ها عبارتند از ۱. ساخت ساخت به روش سوله خرپایی. طراحی سوله ۲. سوله سبک. ۳. سازه های فضایی هرکدام از این روش ها میتوانند با چندین مدل مختلف طراحی و اجرا شوند.
ساخت سوله با قوطی روش مناسبی برای کاهش هزینه ها و کاهش مصرف فولاد است منظور از قوطی در برای ساختن سوله این است که هر گونه سوله ای که از تیرورق ساخته نشود، جزو این نوع سوله محسوب می شود.
سوله های یو بی ام و خرپا نیز در این دسته قرار دارند. سوله های یو بی ام از نظر مشابه سوله های تیرورق است و کاربرد کمتری نسبت به سوله های خرپا دارد. یکی دیگر از معایب سوله های یو بی ام این است که این سازه مناسب برای مرغداری ها نیس؛ علت آن است که عایق پوشش شقف از پلی ارتان است که به داخل سقف می پاشند.
طراحی مطب این بافت که در پوشش سقف قرار دارد ( پلی ارتان) به شدت بو و میکروب و باکتری ها را جذب میکند و نمیتوان آنهارا ضد عفونی کرد. به همین دلیل باعث بیماری در مرغداری ها میشود و با این روش برای مرغداری ها به هیچ وجه توصیه نمی شود. امروزه تقریبا همه پروژه ها از این روش استفاده می کنند زیرا بسیار کم هزینه و بسیار پر کاربرد است.
ساخت سوله شهرکی
کسب مجوز احداث و ساخت سوله های شهرکی بر اساس نقشه های تایید شده توسط مراجع ذیصلاح می باشد. سطحی که برای احداث سازه در این شهرک ها اشغال میشود، مقدار ۳۵ تا حداکثر ۴۰ درصد می باشد.
اکثر این سوله ها باید در یک طبقه و حدود ۸۰ متر مربع تعبیه شوند و با طرح های جدید که مصوب شده میتواند تا ۱۲۰ متر مربع زیر بنا برسد. ارتفاع این بنا ها معمولا کمتر از ۲۰ متر می باشد. با توجه به طرح مسوب شده، هرگونه ساخت و ساز در خارج از محدوده واگذاری شده به مشاعات عمومی و زمین های اطراف ممنوع می باشد.
هزینه ساخت سوله در سال ۱۴۰۳
قیمت راه اندازی سوله یکی از موضوعات بحث برانگیز و پرچالش در کسب و کار است. بسیاری از واحد های صنعتی در بسیاری از موارد برای این سازه ها بدلیل کمبود بودجه تا مدت ها درگیر تامین هزینه هستند.
نمیتوان قیمت دقیق برای هزینه های ساخت سوله در سال ۱۴۰۳ ارائه کرد اما همواره می توان قیمت های تقریبی برای هر متر سوله ارائه کرد. قیمت طراحی سوله بر اساس وزن سازه مورد نظر بر حسب کیلوگرم محاسبه می شود. این وزن بر اساس دهانه، ارتفاع کنار سوله، تناژ جرثقیل سقفی (در صورت وجود)، موقعیت و محل اجرای سازه متفاوت می باشد. همینطور زمان و وضعیت آب و هوایی منطقه هم در این موضوع اثر گذار است. از متغیر هایی که بر قیمت اثر میکند میتوان موارد زیر اشاره کرد.
طراحی مطب دندانپزشکی نوسانات قیمت فولاد و آهن، نوع سوله ای که برای ساخت انتخاب می شود، نوع کف سازی و پوشش سقف، شخصی سازی، مصالح و متریال مورد نیاز (مثلا با فولاد یا قوطی)، ابعاد سوله ( که مهمترین فاکتور در قیمت می باشد) و محلی که قرار است سازه در آن ساخته شود. حدود قیمت برای ابعاد مختلف سوله را در ادامه مشاهده میکنید که این قیمت ها نیز به دلیل نوسان قیمت ها قطعی نیست و احتمال تغییر در قیمت به دلیل تغییر قیمت آهن وجود دارد.
چه مطلب خوبی
سلام ، سپاس از شما