دوشنبه , ۲۴ آذر ۱۴۰۴ 2025 - 12 - 15 ساعت :
» خواندنی » یک شکلات به ظاهر ساده!
یک شکلات به ظاهر ساده!
خواندنی

یک شکلات به ظاهر ساده!

1404/08/21 ۰

به گزارش وبسایت اویم شاهانه، با یک جست‌وجوی ساده در فضای مجازی، به قرصی می‌رسید که در سراسر دنیا با عنوان «داروی تجاوز» شناخته می‌شود و به‌راحتی قابل خرید است. این قرص‌ها از خانواده داروهای آرام‌بخش هستند، اما در دوزهای بالا، نه فقط خواب‌آور که خطرناک‌اند. پزشکان می‌گویند در ترکیب با مشروبات الکلی یا مواد دیگر، می‌توانند باعث کاهش شدید تنفس و حتی ایست تنفسی شوند.

فروشندگان این داروها با بی‌پروایی، جملات وسوسه‌گر را تکرار می‌کنند: «بی‌بو، بی‌مزه، قابل حل در نوشیدنی، اثر تضمینی.» علاوه بر این، قیمت‌ها هم پایین‌تر از قبل است. برای دوز کمتر (یک میلی‌گرم) قیمت هر ورق قرص با هزینه ارسال ۶۴۰ هزار تومان است.

این قرص‌ها به‌راحتی در سایت‌های پنهان، کانال‌های تلگرامی و صفحات عمومی پیام‌رسان‌ها فروخته می‌شوند. حتی در برخی از کانال‌ها، پلتفرم‌ها برای کنترل این محتوا ناکام‌اند. بازار سیاه به‌کار خودش ادامه می‌دهد و قربانی‌ها بیشتر می‌شوند.

اما خطر فقط به قرص محدود نیست. در سال‌های اخیر، بازار تازه‌ای در شبکه‌های اجتماعی شکل گرفته که مرز میان تبلیغ و جرم را از بین برده است. کافی است چند دقیقه در فضای مجازی بچرخید؛ با ویدیوهای پرزرق‌وبرقی روبه‌رو می‌شوید که شکلات‌ها و آدامس‌هایی را تبلیغ می‌کنند با شعارهایی مثل «افزایش میل جنسی»، «لذت فوری»، یا «مناسب مهمانی». بسته‌بندی‌ها شبیه هر خوراکی معمولی‌اند، اما ترکیباتشان نامعلوم است.

فروشندگان این محصولات در توضیحات می‌نویسند «بدون عارضه و کاملا طبیعی» عبارتی که دقیقاً برای از بین بردن تردید مخاطب طراحی شده. قیمت هر بسته حدود ۲۰۰ هزار تومان است و خرید با یک پیام مستقیم انجام می‌شود. این محصولات در واقع برای سوءاستفاده از زنان طراحی شده‌اند؛ چون کسی وقتی در مهمانی یا جمع دوستان شکلاتی تعارف می‌کند، انتظار ندارد پشت آن نیت خطرناکی پنهان باشد.

نتایج این فعالیت‌ها هشداردهنده است؛ پدیده‌ای چندوجهی روبه‌رو هستیم، فروش آزاد داروی بیهوشی در فضای مجازی، تبلیغ خوراکی‌های به‌ظاهر بی‌ضرر، و نبود آموزش کافی درباره خطر این مواد به خانواده‌ها و مخصوصا نوجوان‌ها، همچنین در مدارس و دانشگاه‌ها هیچ برنامه‌ای برای آگاه‌سازی وجود ندارد.

در واقع تا زمانی که دارویی بتواند حافظه را خاموش کند و در عین حال آزادانه در فضای مجازی فروخته شود، هیچ‌کس واقعا در امان نیست. هر شکلات تعارفی می‌تواند خطرناک باشد، هر نوشیدنی می‌تواند مشکوک باشد و اگر نهادهای مسئول زودتر دست‌به‌کار نشوند، روزی می‌رسد که قربانی بعدی حتی فرصت به یاد آوردن خودش را هم از دست بدهد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به این نوشته امتیاز بدهید!

×