شنبه , ۲۲ آذر ۱۴۰۴ 2025 - 12 - 13 ساعت :
» ساخت و ساز » چمران: توقف ساخت‌وساز در تهران به بهانه کمبود آب، غیرمنطقی است
ساخت و ساز

چمران: توقف ساخت‌وساز در تهران به بهانه کمبود آب، غیرمنطقی است

1404/05/28 ۰

خبرگزاری اویم شاهانه منتشر کرده

چمران: استدلال توقف ساخت‌وساز در تهران به بهانه کمبود آب، منطقی نیست

مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران، در واکنش به طرح وزارت نیرو مبنی بر توقف دوساله ساخت‌وساز در پایتخت به دلیل بحران آب، این پیشنهاد را غیرکارشناسی و غیرمنطقی دانست. او با لحنی انتقادی گفت: اینکه گفته می‌شود چون تهران با کمبود آب مواجه است باید ساخت‌وساز متوقف شود، همانند آن است که بگویند چون پوشک بچه در بازار کمیاب است، مردم دو سال فرزندآوری نکنند.

چمران در حاشیه جلسه شورای شهر به خبرنگاران تأکید کرد اگر مسئولان از سال‌ها قبل می‌دانستند تهران با بحران آب روبه‌روست، باید از همان زمان برای تامین پایدار منابع آب برنامه‌ریزی می‌کردند. او افزود عجیب است که ساخت‌وساز در محدوده حریم تهران آزاد گذاشته شده اما در داخل شهر به بهانه کمبود آب، توقف داده می‌شود.

رئیس شورای شهر تهران همچنین به نشست اخیر شهردار و وزیر نیرو اشاره کرد و گفت یکی از موضوعات مهم در آن جلسه، استفاده از پساب‌ها برای آبیاری فضای سبز شهری بود تا وابستگی به آب چاه کاهش یابد. به گفته او، در منطقه چیتگر با ورود دادستان، مشکل تامین آب فضای سبز برطرف شده و امید می‌رود با تدابیر اتخاذشده، درختان در روزهای گرم تابستان دچار آسیب نشوند.

چمران در ادامه به مسئله چراغ‌های راهنمایی و رانندگی همزمان با قطعی برق پرداخت و گفت: دو بار در شورا به پلیس در این‌باره تذکر داده‌ام. راه‌حل جایگزین، استفاده از انرژی خورشیدی در چراغ‌های راهنمایی است؛ هرچند مشکل اصلی، سرقت پنل‌های خورشیدی است که مانند کابل‌های برق امنیت چندانی ندارند و همین موضوع موجب اختلال در مدیریت ترافیک می‌شود.

او همچنین به اختلاف نظر میان شهرداری و سازمان نظام مهندسی اشاره کرد و افزود: همه مسائل باید مطابق قانون حل شود و تعامل بین نهادها ضروری است. اما طرح وزارت نیرو مبنی بر توقف ساخت‌وساز به بهانه کمبود آب نمی‌تواند راه‌حل مناسبی باشد و صرفا مشکلی بر مشکلات موجود می‌افزاید.

چمران درباره تحقق وعده‌های مدیریت شهری گفت: من هیچ وعده‌ای نداده‌ام. برخی پروژه‌ها به ثمر رسیده‌اند و برخی دیگر در مسیر با موانعی روبه‌رو هستند. برای نمونه، پیش‌پرداخت خرید واگن‌ها آماده است اما هنوز بخشی از منابع به دلیل مشکلات اداری و نظارتی تامین نشده است. او تأکید کرد: امیدواریم با رفع موانع، واگن‌ها وارد کشور شوند، اما به دلیل شرایط پیش‌بینی‌نشده نمی‌توان زمان مشخصی اعلام کرد.

در نهایت، چمران بر اهمیت مدیریت منابع آبی و استفاده از پساب‌ها برای کاهش فشار بر منابع آب سطحی و زیرزمینی تأکید کرد و گفت که برای حفظ فضای سبز شهری، استفاده از روش‌های جایگزین مانند انرژی خورشیدی در چراغ‌های راهنمایی لازم است، هرچند با معضل امنیتی سرقت تجهیزات روبه‌رو هستیم. او اضافه کرد که تعامل دستگاه‌ها و نهادهای مسئول برای حل اختلافات قانونی ضروری است و توقف ساخت‌وساز به بهانه کمبود آب، راه‌حل مناسبی نیست.

خبرگزاری اویم شاهانه منتشر کرده

به این نوشته امتیاز بدهید!

×