×
×

از 0 تا 100 معماری بیونیک | به همراه نمونه موردی

  • کد نوشته: 27802
  • ۱۴۰۲/۰۲/۲۶
  • دیدگاه‌ها برای از 0 تا 100 معماری بیونیک | به همراه نمونه موردی بسته هستند
  • معماری بیونیک به گزارش بازسازی ویلا :  معماری بیونیک عنکبوت ها با طراحی و بافتن ریسمان هایی که به استحکام پولاد هستند ، برای خود آشیان هایی می سازند ، ریال زنبورها با رعایت کلیه قوانین هندسی ، پناهگاهی امن و مطمئن برای خود طراحی می کنند. موریانه ها خانه های خود را در بیابان ها […]

    از 0 تا 100 معماری بیونیک | به همراه نمونه موردی

    معماری بیونیک

    به گزارش بازسازی ویلا :  معماری بیونیک عنکبوت ها با طراحی و بافتن ریسمان هایی که به استحکام پولاد هستند ، برای خود آشیان هایی می سازند ، ریال زنبورها با رعایت کلیه قوانین هندسی ، پناهگاهی امن و مطمئن برای خود طراحی می کنند.
    موریانه ها خانه های خود را در بیابان ها در هوایی بسیار گرم می سازند و تلاش می کنند با کندن راه هایی پیچیده در خاک ، سیستم گرمایی و تهویه داخل لانه های خود را خنک و متعادل نگه دارند.

    معماری بیونیک

    معماری بیونیک

    معماری بیونیک خاک انباشت لانه های آنها به صورت یک مجموعه کامل طراحی شده تا بتوانند نیازهای طبیعی خود را تامینکنند. اینها نیز معمارند ولی معمارنی طبیعی.

    طی حدود 8/3 میلیارد سال از آفرینش زمین ، طبیعت خود ، طراح و معمار نهایی است. طی این مدت گیاهان و جوانوران توانسته اند با طراحی لازم بر مشکلات محیط زیست فائق آیند.
    معماری بیونیک و معماری بیونیک علمی است که به الهام یابی فنی از ساختمانها ، رفتارها و ارتباطات گوناگون عالم جانداران می پردازد. بیونیک که در لغت به معنی”زیست شناختی ” یا ” به کارگیری اندام های ساختگی طبیعی” آمده است برای اولین بار توسط دانشمند آمریکایی به نام جک .ای.استیل در سال 1959 به کار برده شد. وی بیونیک را علم سیستم هایی که شالوده و پایه تمامی سیستم های زنده است می دانست. انسان در طول زندگی خود سعی دارد که برای ساخت و طراحی مکانها و وسایل مورد نیاز خود از طبیعت و محیط زیست اطراف خود الهام بگیرد.

    معماری بیونیک

    معماری بیونیک

    به عنوان مثال ، ساختمان بدن خفاش برای لئوناردو داونچی ایدهای بود تا بتواند ماشین پرنده را طراحی کند.
    نیروهای عضلانی و در عین حال سرعت زیاد دلفین ها ، جرقه ای برای ساختن زیردریایی بود و یا می تواند به سامار اشاره کرد ، که این میوه پس از جدا شدن از گیاه مورد نظر، بال هایش را با زاویه ای مشخس باز کرده و به صورت منحنی و با وزش باد شروع به چرخش کرده وسپس آرام به زمین می افتد. دانشمندان با الهام گیری از این گیاه به طراحی بالگرد ، روی آوردند.

    واژه بیونیک و نزدیکی آن به بیولوژی در ذهن ما این فکر را ایجاد می کند که این علم در ارتباط با موجودات زنده است. بیونیک علم سیستم هایی است که شالوده آنها سیستم های زنده است یا خصوصیات سیستم های زنده را دارند یا به سیستم های زنده می مانند. در حقیقت بیونیک به کنکاش در طبیعت و موجودات زنده می پردازد . تا با کشف روابط موجود بتواند آنها را در فناوری مورد استفاده قرار دهد .یا به عبارت دیگر می توان آن را هنر استفاده از دانش سیستم های زنده در حل مسائل فنی دانست.

    بیونیک در لغت به معنای ( زیستار شناختی) یا به کار گیری اندام های ساختگی طبیعت است. در ابتدا بیونیک به بررسی ماشین هایی که براساس سیستم های زنده طراحی و ساخته شده بودند می پرداخت ؛ به عبارتی می توان گفت بیونیک هنر به کارگیری دانش سیستم های زنده در حل مسائل فنی است. یکی از بهترین طرحهای شناخته شده از علم بیونیک اثر لئوناردو داوینچی نقاش معروف بود که ماشین پرنده را براساس ساختمان بدن خفاش طراحی کرد و استدلالش این بود که خفاش دارای بال کاملا پوشیده ای است که هوا را از خود عبور نمی دهد و بال خفاش را پوستی پرده مانند پوشانده است که آن را تقویت می کند.

    نتیجه گیری:

    با اینکه امروزه سبک معماری بیونیک گسترش فراوان یافته و استقبال از آن در سراسر جهان رو به افزایش است ولی باید به طور کلی به این مسئله توجه داشت که جزئ به جزئ از طبیعت و محیط زیست اطراف برای هر پروژه ای کار ساده ای نیست و باید کلیه مسائل جغرافیایی آب و هوایی ، اقتصادی و… را در نظر گرفت.

    تقریبا می‌توان نحوه‌ الهام‌گیری از طبیعت را به 3سطح تقسیم‌بندی کرد

    ** تقلید روش‌های طبیعی در تولید

    ** تقلید از مکانیسم‌هایی که در طبیعت یافت می‌شوند.

    ** مطالعه‌ ساختارهای اساسی از رفتارهای اجتماعی موجودات زنده (رفتار دسته‌جمعی پرندگان، جست‌وجوی زنبورها و مورچه‌ها برای غذا).

    انسان از ابتدای آفرینش به نوعی از محیط زیست اطراف خود الهام گرفته است و در ساخت و طراحی وسایل مورد نیاز خود از آنها استفاده کرده است.
    در این مقاله در ابتدا به مثال هایی درمورد چنین استفاده هایی پرداخته و سپس بیونیک و معماری بیونیک را شرح داده می شود.

    معماری بیونیک

    معماری بیونیک

    در ادامه نیز به تاریخچه ای در این زمینه و ذکر ساختمان هایی که معماران آنها بر اساس ساخت آنها از معماری بیونیک استفاده کرده اند اشاره خواهد شد.

    بطور کلی معماری بیونیک و معماری بیونیک علمی است که به الهام‌یابی فنی از ساختمانها، رفتارها و ارتباطات گوناگون عالم جانداران می‌پردازد.
    بیونیک علم سیستمهایی است که شالوده آنها بر اساس خصوصیات سیستمهای زنده است. بیونیک از دو لغت بیولوژی و تکنیک تشکیل شده است. ای واژه در بر گیرنده کار همه متخصصانی است که تلاش دارند برای حل مشکل فنی خود از دانسته های طبیعت الهام بگیرند. از این تعریف چنین برمی آید که بیونیک همیشه با ما بوده و بسیاری از پژوهشگران پیش از آنکه بیونیک به این نام معروف شود, آنرا بکار میگرفته اند.

    بیونیک در لغت نامه

    بیونیک در لغت نامه به معنای «زیستار شناختی» یا «بکارگیری اندام های ساختگی طبیعت» است که برای اولین بار این واژه توسط دانشمند امریکائی بنام جک. ای. استیل(1) در سال 1959 بکار برده شد.

    بیونیک یا علم بررسی نظام حیات جانداران, امروزه به عنوان یکی از سه علم برتر جهانBionic معرفی گردیده است.
    قرنهاست که بشر در رابطه تنگاتنگ با طبیعت به سر برده و برای تولید مایحتاج خود از آن الهام میگیرد مانند پرواز پرندگان که هزاران سال رویا آفرین و الهام بخش طرحهای بیشماری از ماشین های پرنده بوده است.
    یکی از اولین موارد استفاده از آفرینش های طبیعی در معماری, مربوط است به سال 1851 در ساختمان قصر بلورین در نمایشگاه لندن توسط جوزف پاکستن.

    نمومه موردی معماری بیونیک

    برج سنجاقک نیویورک
    ایده اولیه:بال سنجاقک
    طراح:وینسنت کاله بات

    برج سنجاقک نیویورک

    برج سنجاقک نیویورک

    طراح این برج معماری بیونیک ، شرکت بلژیکی Vincent Callebaut Architecture می باشد. این گروه، یک مزرعه عمودی را با الگوبرداری از بال های سنجاقک طراحی کرده است. این برج که در شرق جزیره روزولت در ایالت نیویورک واقع شده، یک ارگانیسم زنده است که در مصرف آب، انرژی و تولید غذا خودکفاست. این آسمانخراش دارای 132 طبقه و 600 متر ارتفاع است که برای تولید 28 زمین زراعی مختلف شامل میوه، سبزیجات، حبوبات، گوشت، لبنیات و تخم مرغ تطبیق داده شده است.

    این دو ساختمان معماری بیونیک از طریق “ابرهای مکعبی شکلی” به هم متصل شده اند و به همین دلیل این پروژه “ابر” (The Cloud) نامگذاری شده است.

    معماری بیونیک

    معماری بیونیک

    سایت شرکت MVRDV در توضیح این طرحها نوشته است: “برجهای آپارتمانهای لوکس The Cloud از سال ۲۰۱۵ ساخته خواهند شد. یکی از این برجها ۲۶۰ متر و دیگری ۲۹۶ متر ارتفاع خواهد داشت.

    ساختمان بورس تهران ـ هانس هولین

    ساختمان بورس تهران که توسط هانس هولین Hans Hollein و همکاران طراحی شده به شکل یک سمبل شهری در آمده است. ماهیت معماری این ساختمان این امکان را می دهد که به شکل سازه قابل شناسایی در بافت شهر نمایان شود.نمای TSE، این برج چهارگوش،ترکیبی بسیار خلاقانه از دو نوع پوسته است که آن را از تمام ساختمان های اطراف متمایز می کند:نمایی ترکیبی از دیوارهای شیشه ای و آجرهای سرامیکی.

    معماری بیونیک قرار گرفتن حجم اصلی روی یک پایه در ساختمان بورس، نشانگر بازتاب های مثبت بر شهر است.

    ایستگاه قطار شهر لیون – فرانسه 1994

    ایستگاه قطار لیون

    ایستگاه قطار لیون

    معماری بیونیک از مشخصات جاذب این موزه قابلیت باز و بسته شدن آن است که طلوع و غروب خورشید در طول روز مهیا کننده سایه های زیبا در داخل موزه بوده که به راستی تجسم جذابیتهای شهرنشینی را به ما نشان می دهد . کارشناسان اجرای طرح کالاتراوا را بسیار کمتر از قیمت تمام شده آن می دانستند در صورتیکه هزینه نهایی 120 میلیون دلار شد در حالیکه هزینه اولیه 35 میلیون پیش بینی شده بود یعنی نزدیک به 345 درصد افزایش . به همین دلیل مدیران محلی نتوانستند از عهده هزینه برآیند و مابقی طرح را به فاینانس گذاشتند تا بتواند هزینه ها را پوشش دهد.

    ساختمان اصلی موزه به طول 134 متر و با عرض 37 متر که ارتفاع تا سقف 11.3 متر می باشد.

    کالاتراوا قطار

    کالاتراوا قطار

    نوشته های مشابه

    دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.