راهنمای موفقیت در آزمون نظام مهندسی
به گزارش بازسازی ویلا : از مراحل ورود به بازار کار مهندسان ساختمان، پذیرفته شدن در آزمون صلاحیت حرفه ای مهندسی پایه سه یا همان آزمون نظام مهندسی ساختمان هست. مهندسین بعد از 3 سال از فارغ التحصیلی میتواندد در این آزمون ها شرکت کرده و پروانه اشتغال بکار مهندسی یا حق امضای مهندسی در هر کدام از صلاحیت های موجود نظارت و اجرا و یا طراحی را اخذ نمایند.
آزمون صلاحیت نظارت (مهندس ناظر ساختمان) و صلاحیت اجرا (مهندس مجری ساختمان)، بصورت تستی و جزوه باز بوده که بر اساس منابع اعلامی که اکثرا مباحث مقررات ملی ساختمان مربوط به همان رشته و صلاحیت، برگزار میشود، داوطلبین با کسب 50% نمره موفق به اخذ صلاحیت حرفه ای در آزمون مد نظر میشوند. با توجه به حجم بالای منابه آزمون و محودد بودن زمان در آزمون نظام مهندسی، یکی از تکنیک هایی که داوطلبین در سر جلسه آزمون نظام مهندسی مورد استفاده قرار میدهند، روش کلیدواژه سازه پلاس است. که به کمک کلید واژه در کمترین زمان ممکن، شماره مبحث و شماره صفحه مربوط به سوال را یافته و در کمترین زمان ممکن به بند آیین نامه ای مراجعه کرده و به سوال پاسخ میدهد. در دوره های اخیر آزمون نظام مهندسی همکاران و دوستان زیادی با همین روش کلیدواژه سایت سازه پلاس توانسته اند براحتی حق امضای نظارت و اجرای خود را اخذ نمایند.

برای اخذ صلاحیت حق امضای طراحی معماری هم که آزمون کاملا بصورت ترسیم دستی انجام میشود و داوطلب باید قبل از آزمون علاوه بر آشنایی کامل با ضوابط آزمون طراحی معماری نظام مهندسی با استفاده از پکیج طراحی معماری تمرینات کافی جهت مدیریت زمان در 8 ساعت پیوسته آزمون را نیز داشته باشد.
جهت اخذ صلاحیت محاسبات عمران برای داشتن حق امضای نقشه محاسبات سازه نیز نیاز به آموزشهای کامل و چند ماهه با پکیج محاسبات عمران و تمرین و تکرار زیاد علاوه برای رسیدن به تسلط کافی به حل مسائل مختلف تمرکز بر ضوابط حداقلی و حداکثری آییننامه در حل مسائل محاسباتی مختلف لازم است.
توجه : این مطلب، یک تبلیغ رپورتاژ ساختمان بوده و اویم شاهانه در محتوای آن هیچگونه نظری و مسئولیتی ندارد.
مقالات پیشنهادی برای مطالعه :