ترامپ: نتانیاهو ناگزیر به قبول طرح آتشبس بود
به گزارش وبسایت اویم شاهانه به نقل از روزنامه تلگراف، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، در گفتگویی با رسانه آمریکایی آکسیوس، به مکالمات اخیر خود با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، اشاره کرد و گفت او چارهای جز پذیرش طرح ۲۰ بندی غزه نداشته است.
ترامپ در این خصوص اظهار داشت: «من به بیبی گفتم، این شانس تو برای پیروزی است. او با آن مشکلی نداشت. نباید هم داشته باشد. چارهای نداشت. اگر با من باشد، مشکلی ندارد.»
رئیسجمهور آمریکا در ادامه به انزوای روزافزون اسرائیل به دلیل اقداماتش در جنگ غزه پرداخت و افزود: «بیبی (در جنگ غزه) خیلی پیش رفت و اسرائیل حمایت زیادی را در جهان از دست داد. حالا من میخواهم آن حمایت را پس بگیرم.»
هفته گذشته، ترامپ طرح ۲۰ بندی خود را برای پایان دادن به جنگ غزه ارائه کرد و آن را «آخرین فرصت» برای صلح در خاورمیانه توصیف نمود. روز سهشنبه، سخنگوی وزارت خارجه قطر موافقت نتانیاهو با این طرح را اعلام کرد.
رئیسجمهور آمریکا تا روز یکشنبه به جنبش حماس فرصت داد تا طرح را بررسی و پاسخ خود را اعلام کند. جنبش حماس شب گذشته با اعلام پاسخ مثبت مشروط، از آمادگی خود برای مبادله اسرا خبر داد. با این حال، حماس تاکید کرد که برخی از بندهای طرح نیازمند بحث و بررسی بیشتر است.
منبع: روزنامه تلگراف



